7 Kasım 2008 Cuma

BABALARA ÖZEL


Aile Katılım Etkinlikleri çerçevesinde Babaları sınıf içi etkinliklere dahil etmek isteyen öğretmen arkadaşlarım , aşağıda yazdığım bu mektubu babalara gönderebilirler.

"Değerli Babalar,

Kişilik gelişiminin % 70'inin şekillendiği Okul Öncesi Dönemde ( 0 - 6 yaş ), çocuğunuzun gelişiminde annenin rolü kadar babanın da rolü ve önemi yadsınamaz bir gerçektir. Şu anda ellerinizde şekillenmekte olan hamur gelecekte sizlerin temsili olan birer kopyanızdır.
İçinde bulunduğunuz yoğun iş ve çalışma ortamı çocuğunuz ve sizler açısından çok önemli olan, gelecekte paylaşma şansınızın olmadığı çok nadide anları elinizden kaçırmanıza neden olmaktadır. Okul veya ev ortamında çocuğunuzla beraber geçireceğiniz kısacık ama sadece ona ayrılmaış bir zamanın değeri ileride paha ile biçilemeyecek olumlu gelişmelerin anahtarıdır.
Bu bağkamda sizleri de okul etkinliklerimizde görmek bizler açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Bu etkinlikler kapsamında okulda yapılabilecek örnek çalışmalar şunlar olabilir:
  • Çocuğunuzla evde bir etkinlik yapıp onu okula gönderebilirsiniz ya da kısa bir süreliğine sınıfımıza konuk olup yaptığınız çalışmayı tanıtabilirsiniz
  • Sizi iş yerinizde ziyaret edebiliriz.
  • Sahip olduğunuz özel bir yetenek ile ilgili çalışmayı ( örneğin; resim yapma, fidan dikimi, kitap okuma, bir enstruman aletini çalma vb. ) sınıfta sergileyebilirsiniz.
  • Eğer evinizde besliyorsanız hayvanlar ile ilgili bilgi verebilirsiniz.
  • Okula gelme şansınız yoksa evde çocuğunuzla paylaştığınız çok önemli anları görüntüleyip okula gönderebilirsiniz.
  • İş yerinizin fotoğraflarını çekip bizlerle paylaşabilirsiniz vb....

Değerli Babalar, son olarak ilave etmek isterim ki çocuğunuz farkında olsanız da, olmasanız da hızla büyüyor. SİZLER BU SÜRECİN NERESİNDESİNİZ? Unutmayınız ki geçen zamanı geriye döndürmek mümkün olmamakla birlikte, yaşadığınız her ana değer katmak sizlerin elinde..."

Saygılarımla

Vildaniye YILMAZ

Ana Sınıfı Öğretmeni

2 yorum:

  1. sayın vildaniye hanım
    eleştiriye pek açık değilsiniz.ya da bazı şeyleri büyük harflerle anlatmak gerek size...neyse.ben yazının içeri yönü uzmanları ilgilendirir derken,öğretmen rölünü kastedmemiştim.zira burada bir öğretmen değil bir yazarım.ve yazının içeriği edebiyatçıları ilgilendirir.bu konuda da henüz yetkin olduğumu düşünmüyorum.alıntı olduğunu belirtmişsiniz-doğru.lakin alıntının sahibini yazsanız daha hoş olurdu ve biz de bilgilenirdik.ama dediğim gibi siz hem eleştiriye açık değilsiniz hem de beni sizin gibi rollerimi karıştıran birisi annediyorsunuz.benim öğretmenliğim okuldan çıkınca biter.size öğreten adam profilinizle başarılar dilerim....

    YanıtlaSil
  2. değerli arkadaşım,
    burada edebi bir metin yayınlamış olsaydım dediğiniz şeylere sonuna kadar katılırdım. ancak bu yazı edebi bir metin olmayıp içerik yönü ile ebeveynleri bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. dolayısı ile metnin içeriğini değerlendirecek olan edebiyetçılar değil öğretmenlerdir. işine bağılı olmayı rolleri karıştırmak olarak addediyorsanız bu tamamen sizin yorumunuzdur saygı duyarım. görüyorsunuz eleştiriye de sonuna kadar açığım. zira açık olmasam yorumlarınızı yayınlamaz ve samimiyetle cevaplamazdım. son olarak; ne yazıkki benim öğretmen rolüm okuldan çıkınca bitmiyor, bundan da şikayetçi değilim o nedenle iyi dileklerinize de teşekkür ederim. kendinize iyi bakın saygılarımla...

    YanıtlaSil